پایتون چیست؟
از نظر فنی پایتون یک زبان برنامهنویسی شیگرا، سطح بالا با معناشناسی پویای یکپارچه برای توسعه وب و نرمافزارهای کاربردی است. در این زمینه توسعه سریع نرمافزارهای کاربردی بسیار جذاب است زیرا دارای Dynamic Typing و Dynamic Binding است.
پایتون نسبتاً ساده است. بنابراین یادگیری آن آسان است زیرا Syntax منحصربفردی دارد که بر خوانایی متمرکز است. توسعهدهندگان میتوانند کدهای نوشته شده به زبان پایتون را سادهتر از سایر زبانهای برنامهنویسی بخوانند و ترجمه کنند. به همین دلیل هزینههای نگهداری و توسعهی برنامههای نوشته شده با پایتون کاهش مییابد. زیرا به تیمها این امکان را میدهد بدون مواجهه با موانع زبانی و وجود تجربیات کاری متفاوت با یکدیگر همکاری کنند.
علاوه بر این پایتون از ماژولها و بستهها (Packages) پشتیبانی میکند. بنابراین برنامههای این زبان قابل طراحی به صورت ماژولار است و کدهای نوشته شده در یک پروژه در پروژههای دیگر نیز قابل استفاده مجدد هستند. پس از توسعهدادن ماژول یا بسته مورد نیاز خود، میتوانید آن را برای استفاده در پروژههای دیگر گسترش دهید. استفاده از ماژولها در پروژه کار آسانی است.
یکی از مهمترین مزایای پایتون این است که کتابخانهی استاندارد و مفسر آن به صورت Binary و Source، رایگان در دسترس همه قرار دارند. در پایتون هیچ انحصاری وجود ندارد زیرا که تمام ابزارهای لازم در همهی پلتفرمهای اصلی وجود دارد. در نتیجه پایتون برای توسعهدهنگانی که نمیخواهند دغدغهی هزینههای بالای توسعه را داشته باشند گزینهای جذاب محسوب میشود.
به طور خلاصه پایتون یک زبان برنامهنویسی است که برای توسعه وب، نرمافزارهای کاربردی، هوش مصنوعی و محاسبات پیچیدهی ریاضی و… استفاده میشود. یادگیری آن نسبتاً آسان است و ابزارهای لازم برای همه به صورت رایگان در دسترس است.
این امر باعث میشود پایتون تقریباً برای همه قابل دسترسی باشد. اگر وقت یادگیری دارید، میتوانید با پایتون چیزهای شگفتانگیزی ایجاد کنید.
پایتون برای چه مواردی استفاده میشود؟
پایتون یک زبان برنامهنویسی همه منظوره است. به عبارت دیگر تقریباً برای هر کاری قابل استفاده است. مهمتر از همه پایتون یک زبان مفسری است. یعنی کد نوشته شده به فرمت قابل خواندن کامپیوتر در زمان اجرا ترجمه نمیشود. در حالی که اکثر زبانهای برنامهنویسی قبل از اجرای برنامه این تبدیل را انجام میدهند. از این نوع زبان به عنوان زبان اسکریپتنویسی یاد میشود زیرا در ابتدا قرار بود برای پروژههای کوچک مورد استفاده قرار گیرد.
مفهوم زبان اسکریپتنویسی از زمان شروع آن تغییر کرده است. زیرا اکنون از پایتون در پروژههای بزرگ و تجاری استفاده میشود. پس از رشد و محبوبیت اینترنت، اعتماد به پایتون بیشتر شد و اکثر وباپلیکیشنها و پلتفرمها به استفاده از پایتون روی آوردند. از جمله موتور جستجوی گوگل، یوتیوب و سیستم معاملهگر وبمحور بورس اوراق بهادار نیویورک (NYSE). شما میدانید که هنگام ایجاد سیستم بورس کالا، زبان باید بسیار جدی و قوی باشد.
همچنین ناسا در هنگام برنامهنویسی تجهیزات و ماشین آلات فضایی خود از پایتون استفاده میکند.
پایتون در پردازش متن، نمایش اعداد یا تصاویر، محاسبات معادلات علمی و ذخیره اطلاعات کاربرد دارد. به طور خلاصه در پردازش بسیاری از عناصر استفاده میشود.
منابع
pythonforbeginners.com – What is Python
Photo by Christina Morillo from Pexels